Netnation Europe

Goede support maakt het verschil. Onze helpdesk staat paraat om uw problemen snel en professioneel op te lossen.

Hoe verhuis ik mijn .be domeinnaam?

Terug naar de vragen voor het onderwerp Domein

Is uw vraag hiermee nog niet volledig beantwoord? Zoek dan op trefwoorden uit uw vraag. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze helpdesk.
Hoe verhuis ik mijn .be domeinnaam?

U kunt uw .be domeinnaam natuurlijk van uw huidige provider naar Netnation.nl verhuizen. Lees hieronder verder hoe u te werk dient te gaan:

1. Controleer uw gegevens
Voer hier uw domeinnaam in (zonder .be).

U komt op de pagina van DNS.be. Vul uw domeinnaam bovenaan de pagina achter Whois opzoeken in. Vul de code uit het plaatje in en druk op 'Details'.

  • Controleer op welke naam (houder) de domeinnaam staat geregistreerd. Alleen de eigenaar mag de domeinnaam verhuizen. Indien deze gegevens niet overeenkomen met de huidige eigenaar, dient u eerst de domeinnaam over te dragen naar de nieuwe eigenaar.
  • Controleer de status van de domeinnaam. De domeinnaam kan alleen verhuisd worden indien de status op ACTIEF staat.
  • Controleer of het e-mail adres vermeld bij 'admin contact' of 'administrative contact' nog actief is. Informatie omtrent de verhuizing zal naar dit e-mail adres worden gemaild.

Soms komt het voor dat uw domeinnaam op naam van uw huidige provider staat geregistreerd. U kunt bij uw huidige provider de gegevens laten wijzigen, zodat de domeinnaam alsnog op uw naam komt te staan.
Wanneer u een domeinnaam bij Netnation.nl registreert, komt deze automatisch op de door u opgegeven naam te staan, en nooit op naam van Netnation.nl.

2. Bestel uw hosting pakket
Nadat u uw keuze heeft gemaakt voor een passend hosting pakket, kunt u in onze bestelprocedure aangeven dat u al een domeinnaam heeft en deze wenst te verhuizen naar Netnation.nl. Klik hier voor een overzicht van ons aanbod en bestel direct.

3. Bevestigen
Nadat u uw bestelling heeft ontvangen, krijgt u een automatisch bericht van DNS.be met daarin de vervolgstappen die u moet ondernemen om de verhuizing succesvol af te ronden.
In de email van DNS.be staat een link naar een pagina waar u eenvoudig akkoord kunt geven op de geplande verhuizing. Wanneer u geen akkoord geeft binnen 7 dagen na ontvangst van de email, stuurt DNS.be u een tweede email die u binnen 7 dagen per fax dient te bevestigen. Het is dus verstandig om de eerste e-mail tijdig te bevestigen.

Wanneer DNS.be akkoord geeft aan Netnation.nl dat uw domeinnaam is verhuisd, zullen wij deze koppelen aan uw e-mail/website.

4. Kosten voor het verhuizen van een domeinnaam
Er zijn geen kosten verbonden aan het verhuizen van een domeinnaam. U betaalt alleen de abonnementskosten voor 1 jaar domeinnaam registratie.

5. Waarop moet ik nog meer letten?

  • Zorg ervoor dat u, voordat u de website gaat verhuizen, een backup heeft gemaakt van alle gegevens, data en email van uw domeinnaam. Wanneer uw huidige provider de domeinnaam heeft afgesloten, kunt u namelijk niet meer bij uw gegevens en website.

  • Informeer bij uw huidige provider hoe u uw abonnement dient op te zeggen en meld dat de domeinnaam wordt verhuisd.

Vraag & antwoord

Vind hier het antwoord op uw vraag. De meest voorkomende vragen staan per onderwerp gesorteerd. Natuurlijk kunt u ook op trefwoord zoeken.


Contact

Netnation
Dopheide 8a
9202 PB Drachten
t: 010 - 477 65 15
Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 16:30 uur.


Helpdesk-onderwerpen