Netnation Europe

Goede support maakt het verschil. Onze helpdesk staat paraat om uw problemen snel en professioneel op te lossen.

Kan iedereen een .com, .net, .org, .info of .biz domeinnaam bezitten?

Terug naar de vragen voor het onderwerp Domein

Is uw vraag hiermee nog niet volledig beantwoord? Zoek dan op trefwoorden uit uw vraag. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze helpdesk.
Kan iedereen een .com, .net, .org, .info of .biz domeinnaam bezitten?

Ja, het is voor een ieder toegestaan om een .com, .net, .org, .info of .biz domeinnaam te registreren. Zowel organisaties, bedrijven als particulieren. Het is niet vereist om inwoner van de Verenigde Staten te zijn of als bedrijf een vestiging in de VS te hebben.

Door een domeinnaam te registreren krijgt u het jaarlijkse licentierecht op die domeinnaam. Alhoewel het domein op uw naam komt te staan, kunt u domeinnamen niet kopen of als uw eigendom beschouwen. U kunt uw licentierecht uiteraard wel verkopen wanneer u bijvoorbeeld een gewilde .com domeinnaam heeft.

Een .com domeinnaam is de meest gebruikte extensie ter wereld en veel .com domeinnamen zijn reeds bezet. Bij de overige extensies is de kans groter dat uw gewenste domeinnaam nog vrij is. In onze whois lookup kunt u controleren of uw domeinnaam nog vrij is.

Vraag & antwoord

Vind hier het antwoord op uw vraag. De meest voorkomende vragen staan per onderwerp gesorteerd. Natuurlijk kunt u ook op trefwoord zoeken.


Contact

Netnation
Dopheide 8a
9202 PB Drachten
t: 010 - 477 65 15
Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 16:30 uur.


Helpdesk-onderwerpen