Netnation Europe

Goede support maakt het verschil. Onze helpdesk staat paraat om uw problemen snel en professioneel op te lossen.

Hoe verhuis ik mijn .com, .net, .org, .info of .biz domeinnaam?

Terug naar de vragen voor het onderwerp Domein

Is uw vraag hiermee nog niet volledig beantwoord? Zoek dan op trefwoorden uit uw vraag. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze helpdesk.
Hoe verhuis ik mijn .com, .net, .org, .info of .biz domeinnaam?

Het is uiteraard mogelijk om domeinnamen met deze extenties te verhuizen van uw huidige provider naar Netnation.nl. Echter kunnen deze domeinnamen pas 60 dagen na registratie (of verlenging van registratie) worden verhuisd.
Het verhuizen van uw .com, .net, .org, .info of .biz domeinnaam naar Netnation.nl geschiedt als volgt:

1. Controleer uw gegevens
Vul hier uw domeinnaam in om te kijken hoe deze nu geregistreerd staat.

 

  • Controleer op welke naam (houder) de domeinnaam geregistreerd staat. Alleen de eigenaar mag de domeinnaam verhuizen. Indien deze gegevens niet overeenkomen met de huidige eigenaar, dient u eerst de domeinnaam over te dragen naar de nieuwe eigenaar.
  • Controleer de status van de domeinnaam. De domeinnaam kan alleen verhuisd worden indien de status op ACTIEF staat.
  • Controleer of het e-mail adres vermeld bij 'admin contact' of 'administrative contact' nog actief is. Informatie omtrent de verhuizing zal naar dit e-mail adres worden gemaild.

Soms komt het voor dat uw domeinnaam op naam van uw huidige provider staat geregistreerd. U kunt bij uw huidige provider de gegevens laten wijzigen, zodat de domeinnaam alsnog op uw naam komt te staan.
Wanneer u een domeinnaam bij Netnation.nl registreert, komt deze automatisch op de door u opgegeven naam te staan, en nooit op naam van Netnation.nl.

2. Wat u nodig heeft:
U dient uw huidige provider op de hoogte te stellen dat u uw domeinnaam wenst te verhuizen. Deze dient bij domeinnamen met .com en .net de zogenaamde 'registrar lock' van het domein te verwijderen. Een 'registrar lock' verhinderd de mogelijkheid om een domeinnaam te verhuizen.
Tevens hebben wij de 'Authorisatiecode' nodig voor de verhuizing van uw domeinnamen. Deze 'Authorisatiecode' dient u bij uw oude provider op te vragen. (De provider is verplicht u deze code te geven.)

3. Bestel uw hosting pakket
Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een passend hosting pakket, kunt u in onze bestelprocedure aangeven dat u al een domeinnaam heeft en deze wenst te verhuizen naar Netnation.nl. Klik hier voor een overzicht van ons aanbod en bestel direct.

4. Bevestigen
Nadat de verhuizing is aangevraagd, ontvangt u een e-mail van de Registrar. Deze e-mail bevat een link naar de pagina waar u akkoord dient te geven op de geplande verhuizing. Dit dient u binnen 14 dagen te doen. Deze e-mail wordt verstuurd naar het e-mail adres, vermeld bij het 'admin contact', zoals beschreven bij punt 1. 'Controleer uw gegevens'. Nadat u akkoord heeft gegeven duurt het maximaal 5 werkdagen voordat de verhuizing kan worden afgerond. Daar dit de standaardprocedure is bij .com, .net, .org, .info en .biz domeinnaamverhuizingen, kunnen wij hier helaas niets aan wijzigen.

5. Kosten voor het verhuizen van een domeinnaam
Er zijn geen kosten verbonden aan het verhuizen van een domeinnaam. U betaalt alleen de abonnementskosten voor 1 jaar domeinnaam registratie.

6. Waarop moet ik nog meer letten?

  • Zorg ervoor dat u, voordat u de website gaat verhuizen, een backup heeft gemaakt van alle gegevens, data en email van uw domeinnaam. Wanneer uw huidige provider de domeinnaam heeft afgesloten, kunt u namelijk niet meer bij uw gegevens en website.

  • Informeer bij uw huidige provider hoe u uw abonnement dient op te zeggen en meldt dat de domeinnaam wordt verhuisd.

Vraag & antwoord

Vind hier het antwoord op uw vraag. De meest voorkomende vragen staan per onderwerp gesorteerd. Natuurlijk kunt u ook op trefwoord zoeken.


Contact

Netnation
Dopheide 8a
9202 PB Drachten
t: 010 - 477 65 15
Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 16:30 uur.


Helpdesk-onderwerpen