Netnation Europe

Goede support maakt het verschil. Onze helpdesk staat paraat om uw problemen snel en professioneel op te lossen.

Welke domeinnaam moet ik kiezen?

Terug naar de vragen voor het onderwerp Domein

Is uw vraag hiermee nog niet volledig beantwoord? Zoek dan op trefwoorden uit uw vraag. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze helpdesk.
Welke domeinnaam moet ik kiezen?

Afhankelijk van de volgende factoren bepaalt u de juiste domeinnaam voor uw website

  • Het onderwerp van uw website.
  • De doelgroep van uw website.
  • De beschikbaarheid van de domeinnaam.

Het is belangrijk om het onderwerp van uw website zo kort mogelijk samen te vatten in uw domeinnaam. De domeinnaam dient goed onthouden te kunnen worden, en namen waar mogelijk spelfouten op ontstaan dienen vermeden te worden. Houd uw domeinnaam kort en krachtig!

Wanneer uw website zich voornamelijk zal richten op een bepaald land, is het raadzaam om de domein extensie van dat land te nemen. Voor nederlandse websites kiest u voor een .nl extensie en voor belgische kiest u .be.

Indien uw website bedoeld is voor mensen die reeds bekend zijn met uw product, kunt u gebruik maken van uw productnaam als domeinnaam. Wanneer de website bedoeld is voor potentiele nieuwe klanten, raden wij u aan om een beschrijvende domeinnaam te nemen. U kunt natuurlijk ook beide doen.

Om zeker te zijn dat uw domeinnaam niet door iemand anders wordt bezet, doet u er goed aan uw domeinnaam reeds te registreren voordat u er een website op gaat plaatsen. Mocht uw website een internationaal bereik hebben en de .com versie al bezet is, kunt u altijd uitwijken naar .net, .org, .info, .biz of de .eu extensie.

Registreer hier uw eigen domeinnaam

Vraag & antwoord

Vind hier het antwoord op uw vraag. De meest voorkomende vragen staan per onderwerp gesorteerd. Natuurlijk kunt u ook op trefwoord zoeken.


Contact

Netnation
Dopheide 8a
9202 PB Drachten
t: 010 - 477 65 15
Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 16:30 uur.


Helpdesk-onderwerpen