Netnation Europe

Goede support maakt het verschil. Onze helpdesk staat paraat om uw problemen snel en professioneel op te lossen.

Wat betekent spam en waarom krijg ik het?

Terug naar de vragen voor het onderwerp Woordenboek

Is uw vraag hiermee nog niet volledig beantwoord? Zoek dan op trefwoorden uit uw vraag. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze helpdesk.
Wat betekent spam en waarom krijg ik het?

Spam is een verzamelnaam voor ongewenste berichten. Meestal wordt echter met Spam bedoelt, ongewenste email met daarin vaak reclame boodschappen.

Kenmerken van spamberichten zijn dat berichten in grote hoeveelheden worden vertuurd, ze een commercieel doel hebben en dat ze verstuurd worden zonder toestemming van de ontvanger. De spamverstuurders zoeken vaak het Internet af naar e-mail adressen of versturen e-mail naar automatisch gegenereerde adressen, waar toevallig de uwe tussen staat.

Spam voorkomen kan eigenlijk alleen door uw emailadres strikt geheim te houden, wat niet te doen is, daar u dan moeilijk bereikbaar bent. Met een spamfilter kunt u een groot deel van deze ongewenste email blokkeren. Deze filters bestaan zowel voor e-mailprogramma's, zoals Outlook (Express) of Thunderbird, als voor mailservers.

Vraag & antwoord

Vind hier het antwoord op uw vraag. De meest voorkomende vragen staan per onderwerp gesorteerd. Natuurlijk kunt u ook op trefwoord zoeken.


Contact

Netnation
Dopheide 8a
9202 PB Drachten
t: 010 - 477 65 15
Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 16:30 uur.


Helpdesk-onderwerpen